Appropå hår…

bild (14)

Jag har klippt mig!
Ett litet infall av förändringslust tog tag i mig, och vips var den jämnlånga luggen borta. Nu är den kort! Och blond! Såhär några dagar efter kan jag väl känna att det var ett något förhastat beslut; jag känner mig som 15-16 år igen (då jag hade ungefär samma frilla) och är ganska irriterad på att ha den där luggen slängandes i pannan hela tiden. Jag saknar min hellånga lugg som jag kunde sätta upp som jag ville. Men, där och då i frisörstolen var jag väldigt less på den så detta var väl ett nödvändigt ont för att inse detta. Det blir till att hitta på helt nya frisyrer, vilket ändå är ganska kul!

bild (13)

Såhär såg det ut precis när jag kom ut från Sarahs fantastiska salong. Mjukt 1960-talsbulligt med svepande snedlugg. Lite jobbigt med luggen somsagt, men väldigt fint, tycker jag! Sarah är ändå en mästare på att få till precis det man vill ha (även om en ångrar sig lite sen).

bild (15)

Med kort lugg och käck rosett kan en också se såhär fryntlig och pilsnerfilmstjommig ut i sällskap av en korv! Haha.

In english: Speaking about hair…I just got a haircut!
I felt extremely tired of the long, blonde/light redish hair and made a drastic change to a short bangs and a honey blonde color. I was very pleased with it the moment I walked out from Sarahs fantastic saloon (she is the best!) but now, after a few days, I kinda regret it, just a little. I didn’t realize blonde and bangs would make me look so much like I did when I was 15-16 years old, and I’m not all comfortable with that. I’m not either very happy about that fringe constantly flying around on my forehead. But oh well, it’ll grow out again! And then I’ll know for sure to stick with the long hair. For now, it’s still pretty fun to come up with entirely new hairstyling ideas. Like the up-curled short bangs with a bow-tied scarf-one above; made me feel like a character from a swedish “Pilsner”-movie, or maybe a John Waters film! Haha.

 • http://digresjoner.wordpress.com/ Aleksandra

  Det ble jo kjempefint på deg! Jeg synes nesten du ser yngre ut med lugg og 60-tallsfrisyre, men eldre når du har lugg og 50-tallsfrisyre – rart hvordan en frisyre kan forandre så mye. Problemet med lugg, synes jeg, er at det ser så fint ut når luggen nettopp er klippet eller lockad, men så fort man går ut av huset så blåses den i alle retninger, selv om man har brukt mengder med hårspray…

  • Miriam Parkman

   Haha, ja, jag håller med! Jag kände mig lite äldre i den där upprullade luggen, så nu när jag hittat ett sätt att lägga den på så jag får min “vanliga” uppåtliggande 1940-talsvåg igen känns det mycket bättre. Den håller dessutom för väder och vind! För du har helt rätt; en platt pannlugg flyger åt alla håll och kanter utomhus, speciellt när man cyklar som jag gör!

 • Madde

  Underbart! Tre helt olika sidor av Miriam på samma gång :) . Jag fick tanken en gång på att jag skulle klippa lugg men kom snabbt på andra tankar, det är som du säger väldigt praktiskt med längre lugg som man kan forma som man vill och sätta upp. Tycker du blev väldans tjusig….och om du tröttnar så växer det ju alltid ut igen.

  • Miriam Parkman

   Haha, ja, det blev nog så!
   Nu såhär efter nästan två veckor börjar det kännas bekvämt; jag har upptäckt att jag kan lägga även den korta luggen som jag brukade lägga den långa och få samma typ av uppåtliggande 1940-talsvåg. Med det blir liksom allt bra igen; jag kan både ha “vanlig” frisyr och leka lite mer med pannlugg! Så, visst, det är praktiskt med lång lugg, men nog är det här väldigt roligt också… ;)

 • attfinnaro.blogg.se

  Jag tycker det blev jättefint! Du passar verkligen bra i lugg.

  • Miriam Parkman

   Tack så mycket!
   Såhär efter nästan två veckor börjar jag vänja mig och känna mig mer bekväm; jag har nu hittat ett sätt att lägga den mer uppåt som jag brukar ha, så då känns det bättre. Nu kan jag både ha “vanlig” frisyr och leka lite med mer pannlugg när jag känner för det!