De 39 stegen – Tävling!

“De 39 stegen” – en av Alfred Hitchcocks berömda filmer från 1935 – går just nu som pjäs på Intiman här i Stockholm. Som stort Hitchcock-fan har jag spanat in dess affisch ett bra tag och den 12 december ska jag äntligen gå. Jag ska dessutom få ta en titt i kostymförrådet – förrådet för pjäsens alla 139 roller! Det ska bli väldigt spännande och roligt att se hur de har löst 1930-talsstilen för så många olika karaktärer.

Men, det är inte bara jag som ska få gå på teater; jag har dessutom fått den stora äran att lotta ut fyra stycken biljetter till er! Jag tänker att jag delar upp dem i två, så att två personer kan ta med sig varsin vän/mamma/syster/pojkvän/bror/pappa/flickvän. Vad tror ni om det?

Biljetterna gäller för speldatumen i december, den exakta spelplanen hittar ni här.

För att vara med i tävlingen gör ni såhär; svara på de tre frågorna nedan i en kommentar på det här inlägget. På söndag 1 december – 1 advent! – kommer jag lotta en vinnare bland de som svarat rätt. Vinnarna kommer meddelas här på bloggen, som sen får maila till mig för vidare uppgifter. Ganska lätt som en plätt!

Fråga 1. 
Vad heter den kvinnliga huvudrollsinnehavaren i Hitchcocks film “Fåglarna” från 1963, som även hade huvudrollen i “Marnie” från 1964?
Fråga 2.
Vem spelar den kvinnliga huvudrollen i filmen “De 39 stegen” från 1935?
Fråga 3.
Vem spelar de kvinnliga huvudrollerna i pjäsen “De 39 stegen” på Intiman i Stockholm?

Lycka till!

In english: The Hitchcock film “The 39 steps” from 1935 is now showing on as a play on a theatre here in Stockholm and as a big Hitchcock fan I can’t wait to see it! To make it even better though, I’ve got the big honour to give away four tickets to my readers. To participate; answer the three questiones below in a comment. On sunday december 1st I’ll choose two winners who will recieve two tickets each. Aint’ that a good 1st of advent-treat or what? The questions are;
1. What’s the name of the female head actress in the Hitchcock movies “The birds” from 1963 and “Marnie” from 1964?
2. What’s the name of the female head actress in the 1935 movie “The 39 steps”?
3. What’s the name of female head actress in the play “The 39 steps” at Intiman here in Stockholm?
Good luck!

 • Elvira Beda Åhman

  Fråga 1: Tippi Hedren
  Fråga 2: Madeleine Carroll
  Fråga 3: Cecilia Forss

 • http://henrik.nyh.se Henrik N

  ! 1. Tippi Hedren, 2. Madeleine Carroll, 3. Cecilia Forss

 • Emma

  Åh, vilket mysig tävling!

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  2. Cecilia Forss.
  Kram!

 • Marcus Liberg

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  3. Cecilia Forss

 • Anders

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  3. Cecilia Forss

 • Marie

  1) Tippi Hedren
  2) Madeleine Carroll
  3) Cecilia Forss

 • lotta jansson

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  2. Cecilia Forss.
  Kram o ha en trevlig eftermiddag ;)

 • Marie Vejde

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  3. Cecilia Forss
  Nu håller jag tummarna hårt!

 • Anna Melin

  1. Tipi Hedren, 2. Madeleine Caroll, 3. Cecilia Forss

 • Jenny Olofsson

  Önskar att jag kunde gå med i tävlingen och tävla för att det verkar vara en helt fantastisk teaterföreställning och jag älskar teaterföreställningar! Men jag får nog ta mig dit till våren i stället :D

 • Angelin

  1.Tippi Hedren
  2.Madeline Carroll
  3. Cissi Forss

 • Hans Henriksson

  Tippi Hedren
  Madeleine Carrol
  Cecilia forss

 • Jenny

  Ååå! Såg deras annons i somras redan och jublande inombords. Älskar Hitchcock och älskar teater så det är en riktig drömkombo. Älskar dock inte mängden pengar i min börs…
  Svaren är:
  1. Tippi Hedren! (Ashet kvinna)
  2. Madeleine Caroll.
  3. Cecilia Forss.

 • Marika

  Åh vad roligt! har en vän som jobbar i garderoben på Intiman som jag pratade med igår och berättade om pjäsen! Lustigt sammanträffande.

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Caroll
  3. Cecilia Forss

 • hobbsan

  Åh, det vore hemskt roligt att få gå på de 39 stegen! Jag håller tummarna :)
  1) Tippi Hedren
  2) Madeleine Carroll
  3) Cecilia Forss

 • Sara

  1) Tippi Herden
  2) Madeleine Carroll

  3) Cecilia Forss
  Bara att hålla tummarna då =)

 • Rebecca

  Det här är inte klokt! Jag har börjat på min praktikplats i Stockholm den här hösten och lovat mig själv att försöka utnyttja stadens kulturutbud till max. Har redan tagit på mig min finaste klänning och gått på Operan. Och så igår, när jag utforskade Vasastan, så gick jag förbi Intiman igår och stod en lång stund framför affischen för De 39 stegen. Drömde om att ha på mig min 40′s vintagehatt och svepas med av den här pjäsen som av allt att döma verkar underbar. Men så tänkte jag, äsch, det blirr nog inte av. Man får leva på studiebidraget och med pendelkort och stundande julklappar som ska köpas så får jag nog glömma allt vad flärd heter. Och tada, plötsligt ser jag den här tävligen! Helt otroligt!

  Här är iaf mina svar!

  1: Tippi Hedren
  2: Madeleine Carroll
  3: Cecilia Forss

  /Rebecca, rebeccahjelm@hotmail.com

 • Emmie

  Skådespelerskan i Fåglarna hette Tippi Hedren, skådespelerskan i De 39 stegen hette Madeleine Carroll, och skådespelerskan på Intiman heter Cecilia Forss.

  MVH
  Emmie

 • Li Chéri

  1.) Tippi Hedren
  2.) Madeleine Carroll
  3.) Cecilia “Cissi” Forss

 • Ida

  Åh vad fint! :) här kommer mina svar!
  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  3. Cecilia Forss

 • Sara Starkström

  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  3. Cecilia Forss

  Verkar vara en jättespännande pjäs!

  /Sara S: svintosara@gmail.com

 • Caroline Larsson

  Va skoj med teatertävling. Mina svar är
  1. Tippi Hedren
  2. Madeleine Carroll
  och 3. Cecilia Forss.
  Trevlig advent!