Födelsedagsbrunch i efterskott

b2

Före jul fyllde vår vän Christina jämnt och för två veckor sen kunde vi äntligen fira henne – med en överraskningsbrunch! Vi hade en himla fin lördag tillsammans och det hela blev väldigt lyckat. En lyxig brunch kirrades enkelt med hjälp av knytkalas-principen!

b1

b3

b4

Bröd, ostar, pannkakor, lönnsirap, färska frukter och bär, hemgjord granola och vaniljyoughurt på tallrikarna…

b7

…och bubbel i glasen!

b6

Vi var hemma hos Lina, som dagen till ära hade piffat vardagsrummet lite extra med ett gäng vimplar i pastellfärgat papper.

b8

Lina och hennes lilla flinga, Signe, ser på när Christopher tjusas över Linas gamla mikrofon.

b10

b13

Signe hade dansuppvisning.

b14

Åsa och Sarah hänger i soffan i väntan på födelsedagsbarnets ankomst.

b15

Rosmarinkopparna är en väldigt central del i historien om Lina och mig förövrigt; det var nämligen så vi träffades. Jag köpte min första Rosmarin-del av henne – en chokladkanna – på Tradera och istället för att betala frakt föreslog Lina att jag skulle hämta den hos henne då jag ändå bodde i Stockholm. Jag var en anings skeptisk först – jag tyckte väl att det kändes lite läskigt att åka hem till någon jag inte kände – men oj, så glad jag är för att jag gjorde det! När jag öppnade dörren till Linas lägenhet första gången strålade det vårigt solsken genom hennes kök, och hon själv stod i blommigt förkläde och gräddade rullrån. Ni kan ju förstå att jag föll pladask. När jag efter en två timmar lång fika gick därifrån kändes det som att jag känt Lina hur länge som helst och sen dess har vi varit vänner. En ganska fin historia, eller hur?

b16

b18

Christopher servar ut bubbel som den gentleman han är.

b19

Christina, som verkligen blev överraskad och glad över brunchen. Så himla roligt att se!

b21

b23

b24

Anna och Åsa var piffiga som vanligt…

b25

b26

…och lördagsglada!

b27

Linas mest avundsvärda ägodel enligt mig; pin up-glasen. Jag bara älskar dem.

b28

Nom nom!

b29

b30

b31

Flingan och Christina i förtroligt samtal mellan pannkakorna.

b32

Tjusiga Lina.

b33

Roligt blev det!

b34

b37

b38

b42

Signe ville dock mest gå till sin dansskola och var en anings otålig. Inte lätt när det är flera timmar kvar…

b43

b44

Tillsist rundade vi av med att kolla på ett pinsamt youtube-klipp. Säger inte vilket!

b45

Det var allt!
Tjingeling.

In english: For a couple of weeks ago, we finally got around to celebrate our dear friend Christina who had her birthday before christmas. We arranged a surprise brunch for her and oh, it just turned out so good! We all had a lovely saturday at Lina’s apartment, with good food, bubbly in our glasses and loads of great laughs. Happy days!

 • http://est-ce-que.blogspot.fi/ Anniina

  Oh what beautiful glasses and plates and stuff, I fell in love.

 • http://popflickan.blogg.se Lisa

  mysigt och vad fint hon bor :)

 • Elvira

  Åh, vet du vad det är för bringare med hjärtan och gula fyrkanter på? Jag har nämligen glasen som hör till! :)

  • miriam

   Jag vet inte, det är Linas, men jag kan försöka komma ihåg och fråga nästa gång jag träffar henne!

 • http://lostin1950.blogspot.fr/ Laurence

  I’m feeling hungry now!!!!
  Love all those dishes, must have been a nice brunch!

 • http://Tankarochting Maria

  Vilket härligt sätt att hitta en ny vän! Så fint med en Rosmarinkopp i rosa. Jag har dem i grått, har fått dem av min mamma eftersom hon tyckte de var vingliga…. Jag älskar dem.

 • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

  Ohh, Miriam. I would love to join your vintage world! :)

 • http://www.marysane.blogspot.com Mary Sane

  Det här kanske är en märklig fråga, men skeden i muminmuggen, är det en snobbensked?

  • miriam

   Hmm, jag tror det!
   Det är ju Linas, men det är hennes dotters mugg (med Mumin på) så det är nog troligt att det är en Snobben-sked :)

   • http://www.marysane.blogspot.com Mary Sane

    Har nämligen en likadan sked som jag haft sen jag var liten (och fortfarande använder) och som jag fick från några släktingar i USA.

 • http://www.dwarvenlocked.blogspot.com Emilia

  Oh, en sådan härlig grön skjorta hon ena tjejen har, så underbar! Får jag fråga, har hon sytt själv eller finns den att köpa någonstans? :)