Glada glas i skåpen

glas3

Färgglatt mönstrade saftglas från 1930-1960-talen är något jag inte kan ha för mycket av. Man blir ju så glad när man ser dem!

glas2

Mina senaste tillskott i samlingen är de här två höga 1950-solstrålarna, köpta på Tradera för 11 respektive 13 kr (plus frakt förstås). Ett riktigt klipp!

glas4

Sen åkte jag ut till Bagarmossen igårkväll och hämtade hem det här fantastiska setet, med  nio stycken helt galna och underbara glas. Jag chansar på sent 1950-tal/tidigt 1960-tal av såväl mönster som hållare att döma – någon som känner igen dem/vet mer?
300 kronor fick jag betala iallafall, vilket jag tyckte var helt ok när det var så många glas som dessutom var helt oskadda och välbevarade. Jag hittade dem på Blocket, vilket inte händer så ofta, men oftast är väldigt värt det när det väl händer. Önskar att jag hade fler hyllor i köket så att det kunde stå framme och skina i all sin knasiga färgprakt!

glas6

glas5

glas7

In english: I love brightly colored and patterned drinking glasses from 1930s-1960s, and these two sets are my latest finds to my collection. I’ve found them on two different swedish sites; one for auctions (like ebay)  and one that’s just for sale (like etsy). Pretty convenient and easy!

 • ingrid

  Känner igen själva ställningen för glasen väldigt väl från loppisar i Wien – det var mycket vanligt fast då var det inte saftglas utan olikfärgade konjaksglas i! Tror att du betalade ett ganska rimligt pris om man jämför med Wien. Köpte en ställning med konjaksglas till min syster för 15 euro men de flesta ville ha 50 – även om glasen var mikroskåpiska eller om det saknades glas. Så bra köp!

 • http://malinenros.blogg.se Malin

  Åh, så fantastiskt fina!!

 • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

  What a lovely set. Don’t put them in a dish washer since it quickly washes the paint off.

 • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

  I could almost hear the music when watching the photos, great action. I wish I were there. :)

  • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

   This comment should have posted under the Swing It post, but sometimes my iPad acts weird. I suppose you have guessed where it belonged.

 • http://rascalkosher.blogspot.co.uk/ Miss Rascal

  Troligtvis franska.

  • miriam

   Tror du?
   Det vore ju fräsigt isåfall tycker jag! :D

 • http://whitemaskgirl.wordpress.com Madeleine

  Otroligt fina. Själv har jag svårt att hitta fina glas, men nu i veckan hittade jag ett i randigt och blev otroligt glad över det.