Hårkurs i Karlstad!

frisyr3-682x1024

Äntligen – jag kommer tillbaka till Karlstad!
Efter den bejublade succén på min premiärkurs för snart ett år sedan kommer jag nu tillbaka för fortsatt pris, lov och ovationer. Den blygsamma kursavgiften på 7000 kronor är ingenting jämfört mot vad var och en får lära sig. Tveka ej, anmäl dig nu!

Eller ok, skojar bara! Hehe. Fast, delar av det är ändå sant; ett år efter premiären är jag tillbaka hos bästa Tidens Melodi i Karlstad för nya kurser och upptåg. Tjoho!

Såhär skriver Ann och Mia om kursen; 

För att få till den rätta retrolooken krävs det inte bara vintagekläder, utan även en vintagefrisyr. Miriam Parkman från bloggen Miriams kafferep kommer nu återigen till Karlstad för att hålla en workshop hos Tidens melodi för damer i alla åldrar som är intresserade av att få in den rätta snitsen på håret.

Miriam är en baddare på att göra tidsenliga frisyrer från 30- och 40-talet (man tackar, man tackar! reds. anm.) och här finns chansen att lära sig att locka håret så lockarna håller, att göra valkar eller victory rolls på egen hand. Hon har tidigare hållit vintagefrisyrkurser på Vintagefabriken i Stockholm och i Sollefteå.

Denna gång är kursupplägget annorlunda. Miriam kommer att erbjuda två stycken kurser, varav den ena sträcker sig över två dagar och den andra är en grundkurs på en dag.

Kurs 1: Vintagefrisyr på lagt hår
Här jobbar vi med att lägga håret i pincurls (eller på foam rollers som säljs på Tidens melodi) för att sedan sova på läggningen och kamma ut det dagen efter. Detta är det sätt Miriam själv samt fröknarna i äldre tider fixade sitt hår på. Lockarna och frisyrerna håller bättre, men håret måste alltså läggas över natten.
Datum: 17-18 januari
Tid: Fredag 17 november kl 19.00-21.00
Lördag 18 november kl 16.30-19.00
Kostnad: 900 kr

Kurs 2: Vintagefrisyr med värmetång/spolar
Detta liknar mer upplägget på den kurs Miriam höll hos oss förra året. Då lär du dig att göra frisyr med locktång eller värmespolar, detta är inte lika hållbart men går snabbare om du vill ha en frisyr samma dag.
Datum: söndag 19 januari
Tid: 13.00-15.30
Kostnad: 500 kr

Max antal deltagare är 12 personer på varje kurs.

Anmälan sker till info(a)tidensmelodi.se och antalet platser är som sagt begränsat, så det är först till kvarn som gäller. Betalning sker en vecka innan kursdatumet, annars överlåts platsen till väntelistan.

I båda kurserna ingår: tillgång till redskap som locktång, läggningsvätska, hårnålar, fika och kaffe. Vill du köpa till exempelvis foam rollers eller en hel flaska läggningsvätska själv så betalar du detta på plats.

Såhär och såhär såg det ut sist när jag var i Karlstad. Trevligt värre!

Hoppas vi ses!

p.s Nya datum för hårkurser i Stockholm kommer efter jul. I februari kommer jag dessutom till Enviken i Dalarna – håll utkik efter det datumet!

In english: I’m coming to Karlstad in january with my vintage hairstyling workshops! I’ll be there for three days and I’m really looking forward to it!