Hårkurs i Karlstad!

För något år sen öppnade min vän Ann den finfina vintagebutiken “Tidens Melodi” i Karlstad. Att öppna och driva en butik är alltid friskt vågat – det är mycket som ska fungera för att det ska gå runt – och då fram för allt om man inriktat sig på vintage. Dels behöver man en helt annan kunskap än vad en “vanlig” butiksägare behöver för att ta fram rätt utbud efter målgrupp, och dels kräver inköpsresorna en helt annan planering. Men, detta till trots har Ann tagit risken och öppnat en fullfjädrad vintagebutik, mitt i Värmland. Att vintageintresset finns långt ifrån storstäderna är ju ingen nyhet, men att få tag i grejer är inte alltid lika lätt. Internet finns ju såklart överallt, men att få gå till en riktigt butik ibland och bläddra bland kavajer, prova klänningar, känna på gamla läderväskor och prata med någon som tycker att det här är lika roligt som en själv är faktiskt ganska svårslaget.

Jag har länge tänkt besöka Ann och hennes butik, och nu ska det äntligen bli av. Dock blir det inget vanligt besök; jag ska nämligen hålla en hårkurs! Såhär skriver Ann om kursen;

“För att få till den rätta retrolooken krävs det inte bara vintagekläder, utan även en vintagefrisyr. Miriam Parkman från bloggen Miriams Kafferep kommer nu till Karlstad för att hålla en workshop hos Tidens melodi för damer i alla åldrar som är intresserade av att få in den rätta snitsen på håret.
Miriam är en baddare på att göra tidsenliga frisyrer från 30- och 40-talet och här finns chansen att lära sig att locka håret så lockarna håller, att göra valkar eller victory rolls på egen hand. 

Max antal deltagare är 10 personer. 

Anmälan sker till ann.edliden[a]tidensmelodi.se och antalet platser är som sagt begränsat, så det är först till kvarn som gäller!

Pris: 500 kr (400 kr för studenter/arbetslösa).

Tid & plats: Torsdagen den 24 januari kl. 18.30 på Tidens melodi. Workshopen kommer att ta upp emot 3 timmar.

I kursen ingår: tillgång till redskap som locktång, läggningsvätska, hårnålar, hembakt fika och kaffe!”

Platserna är ännu inte fullbokade, så passa på att anmäla er redan idag!
Se mer på Anns hemsida här och på facebook-sidan.

Tjing!
Miriam

In english: I’m going to visit my friend Ann in a couple of weeks, to do a hair styling-workshop in her vintage shop. I’m really looking forward to it!