Hårkurs i Sollefteå

bild (28)

Efter min lyckade lilla Värmlandsturné i januari med två hårkurser hos Ann på Tidens Melodi i Karlstad, har jag funderat på att fortsätta konceptet och hålla fler kurser utanför Stockholm. Så, när Lillemor i Sollefteå mailade mig tidigare i somras och frågade om jag kunde tänka mig att komma till dem sa jag ja på direkten – så spännande! Förra veckan var det så dags och jag tillbringade tre helt fantastiska dagar i Sollefteå med Lillemor och hennes sambo och två väldigt trevliga kurskvällar med ett gäng såväl roliga och nyfikna deltagare. Vi kollar på lite bilder!

red9

På vägen upp blev tåget försenat och jag fick vänta en timme i Sundsvall. Just den här gången gjorde det dock ingenting, då jag hann med en lunch på mitt favoritkondis Pallas tillsammans med pangpinglan Emmelie. Inredningen är original sen öppningen 1956!

red8

Enda läsken jag dricker förutom Trocadero; Guldus. Nu med retrosnygg etikett!

red7bild (27) bild (25)red6

bild (26)

red14

Första kvällen på kursen borstade jag ut mitt eget hår från min läggning, och visade olika uppsättningar och varianter man kunde göra av det. Sen visade jag olika läggningstekniker och locktångstekniker på Fröken Viola, som en av deltagarna snällt hade med sig och lånade ut.

red5

Andra dagen tog Lillemor med mig på en riktigt road trip runt Sollefteå, då jag aldrig hade varit där förut. Dock inte i vilket fordon som helst – nä, nä, en finfin Ford från 1960-talet stod framkörd på uppfarten när jag kom ut! Jag blev ju alldeles till mig, en sån känsla!

red16

Jag och Lillemor matchade i lejongula koftor och hade roligt.

bild (36)

Finfin pin striping prydde bildens alla hörn och kanter.

red19

Efter ett besök på Erikshjälpen stannade vi till på underbara Café Petter för en kopp kaffe och goda våfflor.

bild (37)

Väl hemma sen provade jag mina nyfyndade örhängen från Erikshjälpen. Just den här typen av ring har jag letat efter jättelänge, så gissa om jag blev glad när jag fick dem för hela 17 kronor!

bild (38)

Innan andra kvällens kurs laddade vi upp med en trevlig middag på Lillemor och Henriks helt underbara uteplats. Det serverades hemodlad, rostad potatis, hemodlad sallad samt grillat kött och baconlindande bananer. Vilken dröm! Jag blev riktigt avundsjuk – att bo inneboende i en lägenhet mitt i stan slår inte att ha ett helt eget hus med trädgård, fontän och jordkällare. Just nu vet jag ju att jag vill bo i Stockholm, men jag längtar ut från stan, det är bara att erkänna.

bild (53)

Sånna fina färger!

bild (54)

Världens gulligaste fontän.

bild (51)

Inför andra kvällen kom sen nästan alla deltagare med lagt, förberett hår – så himla härligt att se alla scarves och turbaner!

bild (39)

Urgulliga Gerd hade med sig en bild på Esther Williams som inspiration.

bild (31)

Utborstning, prov och styling i full gång! Lillemor fick på en gång till de rätta victory rollsen med hjälp av foam roller-lockarnas stuns och stadga.

bild (29)

Såhär kanske? Eller såhär?

red24

red20

Att hjälpa varandra är alltid bra i början, för såväl teknik som inspiration.

red26

Helt fantastiska vågor för en första-gångs-läggning. Foam rollers alltså, mitt absoluta bästa vintagefrisyrknep! Just nu är det slutsålda på Sivletto, men jag vet att de kommer snart in igen.

bild (49)

Hej hej!

red15

Två av alla trevliga och fina deltagare.

red17

Ett av alla tjusiga resultat…

bild (34)

…och ett annat. Sån tidlös styling!

bild (30)

Snygga Josefin före utborstningen…

bild (32)

…och efter. Visst blev det fint?

bild (33)

Hårnät är alltid bra om man vill behålla lockarna tighta lite längre. Och så fint, sen!

bild (48)

Alla deltagare efter andra kvällens slut. Tack snälla, fina ni för att jag fick komma! Det gör vi om – eller hur? Ryktet om kursen spred sig via Instagram och flera i Sollefteå och trakterna omkring verkade vara intresserade. Jag åker väldigt gärna upp igen för såväl nybörjar- som fortsättningskurs!

bild (47)

Efter kursen satt jag, Lillemor och Henrik i deras kök och drack både bubbel och whiskey till klockan tre på morgonen, till tonerna av ett antal 1950-1960-tals singlar ur Henriks makalösa vinylsamling. Så fantastiskt trevligt! Ett stort tack till Lillemor som anordnade allt detta, bjöd in mig och var så oerhört gästvänlig. Det var så himla mysigt och fint att träffa er, bo i ert hus och se Sollefteå! Jag hoppas vi ses snart igen.

Är du sugen på hårkurs?
Håll utkik här på bloggen framöver! Kurser i såväl Stockholm som Karlstad och Enviken är just nu under planering. Bor du in någon annan stad där det finns minst 8 personer som är sugna på att lära sig mer om vintagefrisyrer? Tveka inte att maila mig på miriamparkman@gmail.com ! Jag kommer gärna!

In english: Some photos from last week when I went to do a 2-day vintage hairstyling workhop in Sollefteå; a small town up north, close to my hometown. It was all arranged by the lovely Lillemor and it was all such a good time! She lived in the most lovely house with a wonderful garden, and she really did everything to make me feel like the most treasured guest; cooked delicious meals, took me out sightseeing the town in their red hot 1960s Ford, went thrift shopping and showed me her very nice way of living. The workshop was super fun to instruct with 12 nice and curious participants and their results was quite amazing. On the last night, after the workshop, me, Lillemor and her hubby Henrik stayed up until 3am in their kitchen listening to Henriks massive collection of 1950-1960s vinyls and drinking whiskey. Just so, so nice! I want to send big, big thanks to Lillemor for arranging this – it was so lovely to meet you, and I hope we can do this soon again!