Hårkursen del. 2

k10

Den andra hårkursen jag höll på Tidens Melodi i Karlstad för snart två veckor sen var så gott som fullbokad; hela sju deltagare! Det låter kanske inte så mycket, men det var precis lagom för att alla skulle få plats, hänga med och få svar på frågor. Vi hade en väldigt rolig kväll och tiden flög iväg!

k1

Vi började, som kvällen innan, med att fika några av Royas fantastiska bakverk och bläddra igenom ett gäng gamla tidningar och böcker för idéer. Jag berättade kort om 1940-talets frisyrhistoria och förklarade hur kursen skulle gå till.

k2

k3

Sen var det dags att börja visa och jag började med Ann vars hår jag lagt på skumgummispolar kvällen innan. Jag borstade ur, böjde topparna såväl inåt som utåt, formade luggen på olika sätt, satte upp kammar och blommor m.m för att visa variationsbredden som följer av en helt vanlig läggning. När vi var klara blev Ann multifotograferad och meta-instagrammad!

k4

k5

k6

Tjusiga Ann, Karlstads vintageexpert.

k7

Emmelie, en av kursdeltagarna, blev nästa provdocka som jag visade pin curls, locktångs-pin curls och snabba plattångslockar på. Medans de svalnade tog hon en välförtjänt fikapaus.

k9

Sen fick alla deltagare börja prova och locka själva!

k16

Emmelie fick ett vansinnigt tjusigt svall…

k13

…som sen dessutom blev en tjusig uppsättning! I bakgrunden hjälper jag till med olika idéer för danssäkra frisyrer.

k12

k14

Alla deltagare efter några timmar av tips och trix; snygga som få!

k15

k17

Jag har fått flera förfrågningar om fortsättningskurser i Karlstad, men även på fler kurser i huvudtaget över hela landet. Finns det fler som är intresserade av det? Är ni ett gäng någonstans som skulle tycka att det här var roligt, vet en lokal som skulle passa och har möjlighet att arrangera? Isåfall, tveka inte att höra av er! Jag håller gärna fler hårkurser, i såväl städer som på landet. Kommentera här på bloggen eller maila direkt till miriamparkman@gmail.com !

Tjing,
Miriam

In english: Photos from the second vintage hairstyling workshop I held in Karlstad at the vintage shop “Tidens Melodi“. It was such a great evening, with so many great ideas and results!

 • http://leopardandlipstick.blogspot.co.uk Hannah

  Wonderful hair dos, I particularly love the up do that is divine! xx

 • http://www.simonasgata.blogspot.com Simona

  Åh! Detta ska jag ta mig en funderare på! Verkar som att ni hade en fin fin kväll!

 • Alexandra

  Hej! Jag skulle bli glad om du skulle hålla kurs i Malmö. Är rättså övertygad om att många hade velat delta. Vi är ett ganska stort gäng som håller på med lindy-hop och därmed har nördat in oss på bla fyrtiotals-utstyrslar.. Och rent allmänt är diverse vintage väldigt poppis. Jag har tyvärr inte så bra koll på detdär med lokaler.. Men det finns några klädaffärer som det säkert skulle passa i.

  • miriam

   Alltså, jag har aldrig varit i Malmö. Det är pinsamt men sant. Därav ett skäl bara det för att åka dit och ha hårkurs!
   Vad heter klädaffärerna du tror skulle passa? Jag har ju tyvärr ingen koll…heh heh.

 • Lena

  Åh, fantastiske frisyrer! Kanskje du kunne komme til Norge og holde kurs også?

  • miriam

   Gärna för mig! :D Vart skulle det kunna passa?

 • Anna

  Ja! Jag är också intresserad av Malmö och har säkert några vänner som vill vara med!

  • miriam

   Vad roligt!! Jag har ju då aldrig varit i Malmö, så bara det ensamt är ju ett skäl att komma. Snacka med dina vänner och hör efter om intresset finns så kan vi spåna vidare!

 • http://www.fliqueiunderjorden.se Maria Pihlblad

  Hej! Jag hoppas att du och väninnorna sett att vi slutligen lyckats locka ner Miriam på kurs i Malmö, det är nu till helgen i butik Flique i Underjorden, varmt välkomna!
  Kurs 1: vintagefrisyrer med värmetång https://www.facebook.com/events/267778090063590/
  Kurs 2: vintagefrisyrer på lagt hår https://www.facebook.com/events/756282044391682/