Hattkurs med Marika Smith!

Något jag verkligen kan rekommendera den vintageintresserade pysslaren som fördjupning, inspirationskälla eller bara som en kul grej är Marika Smiths hattkurs. En kväll  helt bortom konstens alla regler, för att lätt och okomplicerat lära sig hur enkelt man faktiskt kan göra en tjusig huvudbonad. Jag hade väldigt roligt när jag gick den, och så fort jag får tillbaka mitt glömda kamerabatteri ska jag visa vad jag gjorde. Tills vidare får ni lite tjusig originalinspiration ovan!

Såhär skriver Marika själv om kursen;

Jag kommer att berätta lite om hattbärande och min filosofi kring det, och varför hattar gör människan lyckligare… Alla får tillgång till min hattsamling och att prova och lära sig om hattar från olika tider, och alla som vill får individuell hjälp att tänka ut vad som passar dem utifrån frisyr, ansiktsform etc.
Sen är det dags att göra sin egen hatt, eller koaff som en mindre hatt utan brätte, som bärs på sniskan på huvudet kallas. Var och en väljer om man vill jobba i filt eller bananfiber. Utifrån en grundstomme bestämmer vi sedan hur just vår hatt ska se ut. Det är fritt fram att gå loss i mitt stora lager av blommor, fjädrar, flor, fåglar och pärlor och välja vad man vill ha. Jag hjälper till både med det tekniska och med inspiration och god råd kring hur man klär stommen med tyg, formar flor och grupperar dekorationerna. Tanken är ju att ni ska kunna fortsätta skapa egna hattar hemma sen!

Nästa kurstillfälle är den 13 mars kl 18-22 hemma hos Marika i Fruängen. De fem timmarna kostar 1000 kronor och då får man såväl kaffe, hembakt, fri tillgång till Marikas grandiosa lager av tyger, flor, fjädrar, fåglar och blommor och väldigt mycket bra kunskap. Själv ser jag väldigt mycket fram emot fortsättningskursen den 14 april!

In english: Swedish hat maker Marika Smith arranges really good DIY hat workhops now and then, to show how simple hat making actually can be. I attended one before christmas and had so much fun! If you happen to be in Stockholm on march 13th, don’t miss her workshop!

Tjing,
Miriam