Hemtrevligt med Hiram

21546__5vinj

Almedahls har gjort en serie köksprodukter med motiv av Märit Huldts finurliga figur “Fru Bråttom” på kökshanddukar, skärbrädor, disktrasor m.m. Väldigt trevligt tycker jag, då jag både gillar hennes kokböcker och hennes illustrationer!

För er som inte känner till Märit Huldt så var hon en framstående matskribent och kokboksförfattare under 1950-1980-talet, känd under signaturen “Hiram”. Hennes recept var enkla men goda utan onödigt krångel, och gärna ackompanjerade av en informativ “Fru Bråttom”. Natur och Kultur har på senare år tryckt nya utgåvor av hennes kokböcker, men man skulle gärna ha ett original som det här fina;

Finns det fler Hiram-fans bland läsarna? Har ni något favoritrecept, kanske?
Tjing!
Miriam

In english: Märit Huldt was a famous food critic and cook book writer in Sweden during the 1950s-1980s. She always signed her simple but good recipes with the alias “Hiram” and her trademark illustration, “Fru Bråttom” (Mrs. Hurry). I’m a big fan of both her recipes and these simple but charming illustrations, so I was quite happy to discover that the textile print company Almedahls has created a series of kitchen products with them!

 • http://www.tacksomfan.se Anders

  Svartvinbärssylten!
  Fram tills vi byggde om uthuset på landet fanns det tillräckligt med buskar för att både frysa in hela bär och koka Hirams blåsvarta svartvinbärssylt. Den har jag saknat till pannkakorna många gånger sedan, men kanske kan en hoppas på ett kanonår i trädgår’n så det snällaste vinbäret räcker till både frys och syltburk iår.

  • miriam

   Vad fint det låter!
   Svartvinbärssylt är ju en riktig delikatess, speciellt till pannkakor! Oj oj, jag har inte ätit det på flera år… Vi får båda hoppas på en bra sommar i år! ;)

 • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

  Now you have to sew aprons and pot holders. :)

 • Emma Bond

  Min absoluta Hiramfavorit är Världens godaste plättar – och det är verkligen vad de är: världens godaste! Tar lite tid att fixa, men mödan värd och ack så goda!

  • Emma Bond

   Oh! Världens BÄSTA plättar ska det vara! Rätt ska vara rätt :)