I mitt rum

Till stor del är mitt rum bara ett enda kaos. Jag har grejer överallt. Egentligen trivs jag inte alls i stök, och hatar när det ligger framme saker och skräpar. Ofta kan jag ställa mig och diska mitt i natten när jag kommer hem (om inte Britta ligger och sover) för att det ska vara fint när jag vaknar och går upp på morgonen efter. Men, av någon konstig anledning har jag ändå anpassat mig till stöket i mitt rum och vant mig vid det. Jag borde verkligen ta tag i det och organisera upp skiten, men tills vidare ser jag det som någon slags träning i kaoshantering. Hur som helst, i en del av rummet är det iallafall fint; på väggen med min käraste Betty Grable.-skylt och galonhyllan med finsaker på.

Just nu går det i blått-rött-gult, med detalj av räfflade och randiga saker. Att göra stilleben på det här viset och hitta saker som passar ihop trots helt olika användningsområden är bland det bästa jag vet.

In english: My room is a total chaos zone. I have way too much stuff and it’s not organized at all. I hate it, but I’m to lazy to do something about it too, which is strange since I’m crazy neat about our kitchen. I can do the dishes in the middle of the night (if Britta isn’t asleep) just to make sure it looks nice when I wake up and get up the morning after. However, there’s one part of my room that is quite nice and organized; the wall with my dearest Betty Grable-sign and the bookshelf with a mix of things I like. Right now, it’s a still life in red, blue and yellow, with a detailing of striped and channeled things. To do this kind of still lives, and find things of different functions that still look good together, is something I really love.

Tjing!
Miriam