Inspiration: matt, blekt, blått, rött, sand, grön

Jag kan inte sluta titta på den här bilden. Färgerna är så bländande; de knallröda läpparna och naglarna, den klarblå ringen och ögonen, den ljust kopparblonda hårfärgen och den dovt mörkröda bakgrunden. Så sjukt vackert alltihopa. Tydligen väldigt mycket “mina färger” också då Rebecka från Black Swans Pond nyligen skrev på Instagram att hon brukade tänka “I’m having a very Miriam-ish day today” när hon kombinerade ljusblått med rött. En association jag är väldigt nöjd med! Haha.
Källa.

565af6bcf39e99d567c886fdf3d22d1a.

Moonrise Kingdom ville jag se om så fort jag sett klart den första gången; helt och hållet en film för oss dagdrömmare av rang! Just den här bilden är så fin i sin matta ton tycker jag, med färger som sprakar i turkos, rött och orange. Den sistnämnda färgen har jag nästan inget i, men det kanske får bli ett nytt projekt.
Källa.

da5cdefb9ecd38a80934abd3832b9c29

Sist men inte minst: Grace Kelly. Jag verkar alltid komma tillbaka till henne på ett eller annat sätt när det gäller inspiration. De här bilderna är så oerhört drömska i all sin enkelhet tycker jag, med den fantastiska färgskalan i matt sand, diffus turkos, blek pistachgrön och ett litet stråk av bränd ockra och dov röd. Om jag bara skulle få ta med en enda outfit till en öde ö för resten av mitt liv (eller iallafall väldigt länge) skulle det vara den där; så sjukt snyggt!
Källa. 

In english: Inspiration; matte, pale, blue, red, sand, green
First picture; I just can’t stop looking at this one sometimes. The colours are so mesmerizing: the bright red lips and nails, the clear blue ring and eyes, the light copper-blonde hair and the shadowy red background. It’s just so beautiful! Apparantly it’s also very much “my” colours; Rebecka from Black Swans Pond just recently commented on Instagram that she used to think “I’m having a very Miriam-ish day today” when she combined and wore light blue and bright red. An association I’m quite proud of! Haha.

Second picture: Moonrise Kingdom was one of those movies I just wanted to re-watch immediately after seeing it the first time: quite a movie for us daydreamers! I really like this still  with it’s matte, pale colours, that’s still vibrant in turqoise, red and orange. I think I need more orange in my closet!

Third picture: Last but not least; Grace Kelly. I always come back to here when it comes to inspiration. These two pictures are just so dreamy in all it’s simplicity, with the magnificant color scale of matte sand, blurry aqua, pale pistachio green and a little hint of burnt ochra and dark red. If I had to choose one single outfit to bring to a deserted island for the rest of my life (or at least a very long time) that one would be it. It’s so perfect!

Tjing,
Miriam

 • http://retrolover.blogg.se Johanna Retrolover

  Hej! Har en fråga till dig som är vintageälskare. Har nämligen läst lite mellan raderna och förstått på dig att retro inte smäller så högt i din värld (läste bland annat när du tipsade om Emma Sundhs blogg för en evighet sen att du tyckte ordet vintage användes av vem som helst som “shoppade lite second hand då och då”). Är mest nyfiken på hur du tänker kring detta. Retro vs. vintage.

  • miriam

   Bra fråga!
   Jag tänker för det mesta att retro är ett bra begrepp att använda när man blandar stilar från olika årtionden, uppblandat med modernt mode, och vintage när man medvetet håller sig till ett årtionde och eftersträvar att vara så autentisk som möjligt. Jag kan personligen bli lite irriterad när folk kommenterar mig som “retro” (för att det stör mig som historienörd att folk kan så lite om gångna tider…haha) men jag har ju ingenting emot det egentligen. Främst handlar ju mitt vintageintresse om att få vara personlig och individuell i mitt uttryck och det kan jag tänka mig gäller för många som inspireras mer av “retro” också. Hur tänker du om det?

   • http://retrolover.blogg.se Johanna Retrolover

    Det tycker jag låter vettigt, och håller helt med om att individuella uttryck finns både inom vintage och retro-genren. Jag har läst att du använder uttrycket “modern vintage”, är det skillnad för dig som historienörd mellan vintage och vintage? Om jag t ex har en femtiotalsklänning med ett par fyrtiotalsklackar, är jag retro då eller “modern vintage”? Är mest ute efter att lära mig och tycker det här är intressant.

 • http://attfinnaro.blogg.se Hanna

  Otroligt vackra bilder! Jag älskar 40 och 50-tal när det gäller möbler och bilder mm och jag beundrar er som även satsar på hela stilen med frisyr, sminkning och kläder. Kul.

  • miriam

   Visst är det så! Jag gillar ju design och form från andra årtionden också även om jag inte heller ser ut så.
   Roligt att du hittat till min blogg!