Peppfrukost och pressvisning

frukost2

Idag började jag med en ordentlig peppfrukost för att orka ta tag i bokföringen till min enskilda firma. Att hålla på med det jag kan allra sämst och gillar allra minst kräver sina pannkakor, helt enkelt!

frisyr2

Påtvingad pepp.

frukost3

Jag hade färska jordgubbar på extrapris i kylen, så de fick förgylla pannkakorna. Till dem hade jag rökig, knaperstekt bacon och lönnsirap, för söta jordgubbar till salt och rökigt kött är nämligen bland det bästa jag vet! Ett tips i sommartid är att göra snittar med riktigt kryddig korv, en bit vällagrad hårdost och en riktigt söt, solvarm jordgubbe. Världens godaste!

frisyr3

Lite senare var jag på pressvisningen av utställningen “Från snörliv till solliv – kvinnors friluftskläder från 1880-1940″ på Nordiska Muséet. Jag som numera brukar fixa frillan på ca tio minuter fick idag borsta ca en timme för att få ordning på såväl burr som bångstyriga vågor, vilket var ganska frustrerande när det började bli bråttom. Det var nära att jag bara sket i alltihop och tryckte ner en basker över burret, men eftersom att jag alltid säger att “man aldrig ska ge upp med borstningen” till de som frågar fick jag helt enkelt skärpa mig och leva som jag lär. Tillslut blev det ändå någon slags fason på det, även om vågen i luggen rakt fram ifrån blev en anings tuffsig (…så det får ni inte se, haha). Utställningen sen var väldigt fin, jag återkommer senare om den!

frisyr4

Jumpern har jag köpt via en vän, blusen har jag fått av en annan vän och scarfen köpte jag nyligen på Emmaus vintage vid Götgatsbacken.

In english: This morning I had to go through my papers for my tiny little business, which is a task I really hate. So, to encourage myself I made a really nice breakfast, with pancakes, fresh strawberries, smokey bacon and maple syrup. I also tried to smile my way through it, but it sure didn’t make it funnier. However, I managed to go through them in time to go to the press view of the new exhibition on the Nordic Museum, about female sports wear from 1880-1940. My hair took me like ages to finish today, but in the end it turned out quite nice, even if I’d like the wave in the front to be a bit more structured and curvy. I’ll write more about the exhibition later!

Tjing,
Miriam

 • http://livnjutaren.blogspot.se/ Mor Natalia

  Åh vad fin du är!!! Älskar ditt hår och den där tröjan var helt underbar!!! Önskar man kunde göra sig lika fin som du alltid är <3

  • miriam

   Tack så hemskt mycket!
   Jag ska försöka göra lite fler frisyr-tutorials och sånt, men jag tror att du är och kan bli lika fin ändå ;)

 • http://blogg.camillashem.se Camilla G

  Du är så himla vacker Miriam! Ska testa ditt frukosttips, ser himla smarrigt ut!

  • miriam

   Åh tack åh tack!
   Prova det i helgen vettja, finns ingen bättre start på en ledig lördag eller söndag ;)

 • http://science4youngpeople.wordpress.com/ JS

  Usch men du är ju hur tjusig som helst! Nu blev man lite sugen på jordgubbar på köpet…

  • miriam

   Eller hur!
   Det är ju inte världens bästa grej att köpa färska jordgubbar såhär års, men de var på extrapris somsagt och jag kunde inte låta bli…haha.

 • http://hallonsemla.se Rebecca

  Du är så fin, så fin Miriam!

 • http://www.sweetpetroleum.bloggersdelight.dk/ Anna-Nathalie

  Smukt hår!! Har du ikke en tutorial? :D

  • miriam

   Nä…inte än. Någon gång ska jag göra det, jag lovar!!
   Tack :)

 • http://attfinnaro.blogg.se Hanna

  Åh, vad fin du är! Vacker helt enkelt! Såg du på svt1 “Rockabilly” igår? Härligt program.

  • miriam

   Tack så mycket!
   Jag har ingen tv själv, men i onsdags råkade jag faktiskt vara hemma hos en kär vän med TV vars mamma smsade och tipsade om det där programmet. Vi var en anings skeptiska p g a namnet, men det var faktiskt ganska charmigt! :)

 • http://idasvisor.blogspot.com Ida

  Så fin du blev i håret! Jag vill bara tips om serien “land girls” som finns att se på netflix (tror att första månaden är gratis). En trevlig serie med mycket inspiration i kläd- och hårväg! Den utspelar sig på den engelska landsbygden under 40-talet och är ett bra tidsfördriv när man inte vill ha något allt för tankekrävande men ändå fint :)

  • miriam

   Tack så mycket!
   Det är många som tipsar om Land Girls, och jag har faktiskt börjat titta på det en gång. Dock fastnade det inte riktigt, men jag kanske ska ge det en ny chans! ;)

 • http://wearebreathless.blogspot.se/ Breathless

  Snyggaste håret!

  • miriam

   Tack!!

 • http://systerelindesign.blogspot.se Syster Elin

  Men vilken fantastisk frisyr, superfint! Skulle vara roligt att se hur du gjort för att lagt lockarna. Kanske kunde man sno åt sig några tips!

  • miriam

   Jag vet, jag ska verkligen försöka göra en tutorial!! Någon gång…

 • Kanelsmurfen

  Hej! Jag undrar varför du aldrig lämnar omdöme efter avslutade auktioner på tradera? Hör ju till god kutym att man gör det, särskilt om den andra parten lämnar omdöme hos dig.

  • miriam

   Jadu! För det mesta sköter jag alla köp från Tradera-appen på mobilen och där kan man inte lämna omdöme (vad jag sett iallafall). Därmed glömmer jag det, helt ärligt. Jag tycker liksom att affären är avslutad när man haft mailkontakt och på trevligt vis betalat och jag har fått varan. Men om det är stötande kanske jag ska gå in här på datorn och lämna några omdömen… :)

   • Kanelsmurfen

    Nej inte stötande direkt men lite snopet att inte få ett trevligt omdöme när man själv lämnat ett. Har man goda omdömen från nöjda köpare så förstår ju fler att man är en seriös säljare.

    • miriam

     Ber om ursäkt, har nu gått in på min sida på datorn och lämnat samtliga omdömen :)

     • Kanelsmurfen

      :)

 • http://lillakraka.se Dido

  Jordgubbar och bacon?? Ja då måste jag väl testa det då. Men jag trodde jag såg fel först.

  • miriam

   Jomen visst!
   Det kanske är en acquired taste, vad vet jag, men det är en av mina favoriter iallafall. Jag är i huvud taget mycket för frukt i mat, så om man inte gillar det ska man hålla sig borta från mina middagar…haha!