Raringar i rött

bild (40)

Mina två senaste fynd; en stor och bra 1930/1940-talsbricka med raffig dekor i rött, svart och guld och ett charmigt 1940/1950-talsset med glas, kanna och karaff i sirliga, röda rutor. Två riktiga raringar!

bild (39)

Brickan köpte jag för 75 kronor på Bevara i Karlskoga…

bild (37)

…och saft/likör-setet köpte jag på Old Touch här i Stockholm för 300 kronor. Glasen är enligt märkning från Johansfors glasbruk i Småland och helt handmålade.

bild (38)

Karaffen påminner om en kakadua tycker jag!

In english: My latest finds; two darlings in red!
The elegant tray I bought during my one-week visit in Värmland on a vintage/furniture-shop for 75 SEK (approx. $11). The cute set of glasses and jugs I bought here in Stockholm, at my all-time favorite vintage shop Old Touch for 300 SEK (approx. $42). Their brand says they’re from an old swedish glass maker, and that they’re completely hand painted. I just love them!

Tjing,
Miriam

 • http://retroolivia.com Olivia

  ÅÅh, fint! Det där karaff och glas setet var verkligen urtjusigt. Passar på vilket teaksideboard som helst. Vilka bra fynd!

 • http://www.divaakira.com Rakel

  Så fine ting :)

 • http://50arforsent.blogspot.fi Fammo

  Ja men vilka fynd! Otroligt fina, speciellt mycket gillar jag setet med karaffen.

 • http://palmingovintage.blogspot.se Madde

  Vilket underbart saft/likörset. Tycker man ser karaffer med glas lite här och var, men jag har aldrig sett en sådan träställning till. Hoppas du får tillfälle att inviga den snart.

 • http://digresjoner.wordpress.com/ Aleksandra

  Fantastiske glass!

 • http://www.simonasgata.blogspot.com Simona

  Men åh vad tjusiga! Får ju lust att ge mig ut på jakt efter ett saft/likör set!

 • Em

  Precis det där setet hade min mormor! Men det var inte en korgbricka till, utan en i grön metalltråd. Älskade den där karaffen som barn, korken var så tung och kändes så mysig att hålla i. Har dock för mig att det glaset var mer gröntonat, det kanske finns/fanns olika varianter. Fint är det hursomhelst, funkar både till saft och till drinkar.

 • Betty

  Underbara fynd!