Packa väskan; dags för tävling!

res8

I boken “Vintageparty – fyndiga tips för flärdfulla fester” modellar jag ju för temat Färdfest.
Det är inte bara ett roligt tema för en fest, utan även något som jag drömmer om väldigt mycket just nu. Mest drömmer jag om en solig strand, men vajande palmer, varma stenväggar, disiga, dammiga pasteller och randiga parasoll.

Vad drömmer du om för resa? Kommentera och berätta med max tre meningar om din drömresa just nu och var med i tävlingen om tre ex av boken “Vintageparty -fyndiga tips för flärdfulla fester”! Tävlingen pågår till nästa fredag den 26 april. Bon voyage!

Alla bilder hämtade från min Pinterest, om inget annat anges.

res15

res9

Snyggt strandmode, tidigt 1930-tal.

res14

res10

Gene Tierney i en fantastisk baddräkt, 1940-tal.

res23

foto: Christina Thiex

res17

Svalt men piffigt 1950-tal, foto: Gordon Parks för LIFE magazine.

res12

res22

res

Fantastiska Johanna Öst som nyligen varit på semester i Palm Springs, Kalifornien. Kolla in alla hennes semesterbilder här; det ser helt underbart ut!

res3

res24

foto: Christina Thiex

res21

res6

cd5299e546ef949e246ee7ec75fd236e

En av de finaste bilder jag vet på Marilyn Monroe.

res11

8aaf79c7088f5cf9da5cb3d02d522255

res25

res20

foto: Christina Thiex

res16

res18

res13

In english: If there’s something I’m dreaming about at the moment it’s travelling; I’m desperately longing for a sunny beach, palm trees slowly moving in a light breeze, dusty stone walls in burnt pastel colors and striped sun umbrellas. In the recently released book “Vintageparty” I’m also modeling for a travel themed party and guess what!? I’ve got three copies to give away! It’s in swedish though, but if you still want to participate in the competition; write a comment and describe your travel dream, in a maximum of three sentences. I will choose three winners next friday, april 26th. Bon voyage!
All images from my Pinterest, if nothing else is mentioned.

 • sak

  Just nu drömmer jag om en roadtrip sommartid genom norra Sverige, som jag hittills har sett alldeles för lite av. Jag vill stanna till vid små loppisar längs vägarna, titta på obskyra, lokala sevärdheter, hålla utkik efter spännande arkitektur – allt ifrån stora fina herrgårdar till små övergivna ruckel – och sova på små, personliga hotell eller vandrarhem. Långa, lata dagar i oändliga, ljusa sommardagar, det är drömmen!

 • http://Www.gt-sanne2.blogspot.com Sanne

  I cannot wait for the English version. Have a nice weekend. :)

 • Agnes Åh

  Jag och min älskade i New Orleans’, där jag plötsligt blir grym på munspel och vi lirar natten igenom och tar igen oss i solen på någon veranda om dagarna. Åh, underbara dröm..

 • http://www.fiercestlilliputian.blogspot.com Emma

  I have caught the traveling bug too! I so want to go on vacation.
  Even though the book is in Swedish I’m sure the photos would be so lovely!

  My ideal travel location at the moment would be to California(my husband and I honey mooned there so it holds a special place in my heart), on warm beaches, under a lovely blue sky. I would adore to go hiking there as well, I love the mix of mountains and beach. I would relax and not worry about a thing.

  Xo,
  Emma

 • http://hannas-horna.blogspot.com Hanna Petersson

  Edinburgh, i ett magiskt vackert Skottland. Ena dagen regnar det så att man får plaska runt på stan med gummistövlar och nästa kan man stå i på en kulle i solskenet och se ut över landskapet. En sån dröm!

 • http://www.tinyperspectives.com Signe

  Min drömresa är utan tvekan att få fara till underbara Paris; att få gå längs Champs-Élysées, beundra den (förvånansvärt lilla) Mona Lisa på nära håll, och kanske till och med uppleva Frankrikes nationaldag likt Audrey Hepburn i Paris When It Sizzles (man kan ju drömma!). Paris är ett resemål som är lite på hyllan nu på grund av studier men någon dag ska det bäras av! Kanske det absolut bästa vore att få äta frukost i Montmartre (en latte och croissant så klart!).

 • Camilly

  Tält och häst i Andalusien med bästa mannen!Och eftersom det just är en “dröm”semester så gör det inte så mycket att våra ridkunskaper är undermåliga!:) För i drömmen kan vi!

 • Ester

  Just nu drömmer jag att få åka till Kina, närmare bestämt till Guangzhou, dit min älskade syster flyttade för tre månader sedan. Min tvillingsjäl och bästa vän, som numera vandrar gatorna fram med skyskrapor på bägge sidor om sig. En önskan som slår in skulle det vara att få åka dit, men det känns ganska omöjligt när man kollar på biljettpriser, men drömma och skypa kan man alltid ;)

 • Linda H

  Nu när sonen är 2 år, skulle en bilresa genom England passa oss för då kan jag och mannen visa för varandra och för sonen var vi har varit i England och samtidigt upptäcka nya ställen. Sedan att få prova att tälta i England skulle vara roligt och intressant!

 • sofia

  Min drömresa går till den amerikanska södern där jag och min man ska äta god mat och dricka öl från små microbryggerier. Vi ska bo på en ranch där vi ska rida på förmiddagarna och spendera kvällarna spelandes gitarr på verandan medan hästarna betar på ängen nedanför.

 • http://misslizzah.blogspot.com Liza

  Min drömresa är att få åka till Paris. Sitta på någon mysig uteservering och titta och lyssna på det vackra språket. Äta croissanter till frukost, titta på sevärdheter, leta efter mysiga små butiker, se Eiffeltornet, gå på cabaré på Moulin Rouge och bara ha det sådär alldeles underbart!

 • Miah

  Åh, då skulle jag åka runt Irland tillsammans med familjen. Stanna till i små städer och ta en kopp te och äta sandwichar, sova på mysiga B&B och allvarligt fundera varför de fortfarande har vänstertrafik! :)

 • Johanna

  Drömresan är att få återvända till mitt vackra Nya Zeeland för att visa min dotter & make vart jag hade “the time of my life” för snart 10 år sen när jag pluggade där i 2 år. Att människorna är underbara, naturen storslagen och äventyren många gör saken inte sämre.
  Att få återse många jag håller kär i hjärtat och ta en promenad längs Tahuna beach med min dotters hand i min är drömen för mig.

 • http://stopppwhispering.blogspot.com/ Josephine

  Oh, what I wonderful giveaway! I don’t mind not knowing Swedish (although I’m following many swedish bloggers so i think I could manage with some words and expressions hihi), I remember when I found out that this book is out and spent hours browsing through it’s website. It’s just too amazing!

  What about traveling…
  Well, long time ago my hubby and I made a pinky swear that we will go to roadtrip in Tuscany, the most peaceful place on earth I’ve ever seen. Little stone house would be our permanent home, vintage jaguar e-type would be our (all time long, if you ask me) car, smell of vineyards and homemade pasta would be our beloved company. I think I could just close my eyes for a moment now and be there, enjoying every moment of this blissful place…

 • http://razzledazzlerosevintage.blogspot.com Jacinta

  I would come and visit you in Sweden! We could bike around eating delicious food, shopping and dancing. There would be so much fika as well!
  Perhaps this book could inspire me to hurry up and learn Swedish. :)
  xxx

 • http://moderesan.blogg.se MajaEleonora

  Jag drömmer om en repris av den tågluff jag gjorde med mina finaste vänner tre dagar efter vår student. Den resan slutade i sjukhusbesök och saker som vi artonåringar inte var redo för. Därför önskar jag mig en tågluff genom Europa där vi kan få vår revansch och få vara så fria och unga som vi förtjänar. Att åka tåg utan något särskilt mål, att dricka billigt vin på golvet i ett vandrarhem, att strosa mellan gränder i italienska småstäder, att reda ut språkliga missförstånd med gubbar i keps, att tvätta underkläderna i en papperskorg och bli bjuden på pistagenötter av en rumänsk tant. Det vill jag ha igen.

 • http://lovelyclouds.blogspot.se Maria Z

  Drömresan skulle vara en roadtrip genom södra italien med mina bästa vänner. Vi skulle bo i små mysiga stugor längs vägen. Kanske till och med campa? Njuta av maten, solen och den underbara kusten. Ahh…

 • Cecilia

  Helst av allt skulle jag vilja åka till Antarktis. Tror inte det finns någon vackrare plats på jorden men det får vänta, för just nu känns det brottsligt att lämna Stockholm såhär i brytpunkten mellan vår och vinter.

 • http://www.varejanu.blogg.se Jonna

  På min drömresa skulle jag fara till Sicilien i sommar tillsammans med min mamma, pappa och två systrar eftersom jag vet att med dem får jag skratta så väldans. För ett par år sen mötte jag och min ena syster Lisa en italienska, Simone hette hon, på ett litet hostellrum någonstans på gränsen till Frankrike och på knagglig engelska sa hon alldeles bestämt att ska man åka till Italien på sommaren så ska det vara Sicilien där hon var uppväxt, basta. Ja inte säger man ju emot det så därför skulle vi åka dit, köpa picknick på en marknad, hyra varsin rostig cykel och cykla längs en sandig grusväg tills vi hittade den bästa plätten i en solglänta och där skulle vi helt enkelt sitta och skratta i flera timmar, äta jordgubbar och njuta något alldeles kolossalt av befinna oss på vår drömresa..!

  Tack för väldans fina och inspirerande bilder! /Jonna

 • http://harleansheyday.blogspot.com/ Riikka

  Because of my undying fascination with Hollywood history, my ultimate travel dream is to visit Los Angeles. I would spent my holiday visiting film studios and other shooting locations, sightseeing the homes of my favourite classic Hollywood actors, paying respects at their graves and digging through film archives. I also love sunshine and the sea so I would spend a decent time just chilling out and listening to the waves.

 • Ellen

  Åh nu längtar jag efter min och mammas resa till Brighton i sommar. Där ska vi gå på piren och äta glass i solskenet, tårta på chockywockydoodah. Gå på vintagejakt och ha det allmänt underbart!

 • http://gilasgrotta.blogspot.com/ Gila

  En drömresa gör jag snart, till Berlin och hoppas på flera loppisbesök.

 • Emma Bond

  Min drömresa just nu går till Sardinien, där jag och min kära hyr cyklar och tar oss runt på den naturvackra ön. Vin, god mat och bad i ett azurblått hav står såklart på schemat!

 • http://morbrorfrans.blogg.se Emma

  Att dra ut med pappas lilla segelbåt i en hel sommar tillsammans med några vänner. Som värsta sommaren med Monica, minus allt sorgligt. Vi skulle få slut på pengar och stjäla mat, bli hur solbrända som helst, sitta i ett tält och vänta på att regnet ska sluta ösa ner, laga mat med spritkök och glömma bort datumet.

 • Linda

  Min drömresa är i ett vårfint Paris! Strosa runt längs de fina gatorna med min pojkvän och mina två bästa vänner, perfekt! Ta ett glas mousserande vin i såna där fina champagneglas som ser ut som skålar samt prata och skratta in till småtimmarna.

 • http://idajennymathildaolofsson.blogspot.se/ Jenny Olofsson

  Åh verkligen kavalkad utav härliga bilder! Nu blev jag pepp på sommaren ^ ^.
  Okej min drömresa i tre meningar. Okej så här är det:

  Schweiz med sol, fantastiska utsikter och klippiga berg. Jag älskar lugnt och harmonin som man finner där, jag skulle få komma bort få det stressiga men underbara liv jag lever just nu och bara stanna upp i tiden, som de nästan på något magiskt sätt lyckats gjort. Jag skulle vilja gå där bland människorna, som är så enormt härliga och bara känna solen le och skicka värmande strålar mot mitt ansikte mellan berg och dalar, medan korna ringer i sin bjällror som ekar upp emot bergen väggar.

  Jag har varit där en gång och jobbat, men det skulle vara såå underbart att bara få vara på den platsen och ta in härligheten. Det är nog bland det vackraste jag sett i mitt liv och jag skulle vilja uppleva det igen. Det skulle vara min drömresa i ett nötskal.

 • Erika Andersson

  Jag drömmer mej tillbaka till Prag där jag var förra året i Maj. Breda boulevarder, svindlande gränder, fantastiska art nouveau byggnader med snirkliga balkonger, stora väggmålningar och inte att förglömma, underbara vintage och antikbutiken galerie art deco, proppfull med underbara inredningsprylar, vintage kläder och fantastiska accessoarer från svunna tider, till bra priser. Dit vill jag tillbaka, till dom underbara soliga gatorna, den snabba tunnelbanan och åter igen möta den fantastiska, sagolika staden, Prag.

 • Lotta

  Hej!
  Min drömresa är en resa tillbaka i tiden, närmare bestämt till 50-talet då min mamma och mormor varje sommar packade bilen och gav sig iväg på en roadtrip till Tunisien!! Två kvinnor utan kavaljerer som kom körandes i Afrika ända från Sverige fick en och annan att höja på ögonbrynen! Det hade varit helt otroligt att få uppleva en sommar i Tunisien med dem!!

  Kram Lotta

 • Pingback: Tävla om Vintageparty! | Volang

 • Anne

  Åh, så mye fin sommer- og reiseinspirasjon jeg fikk av bildene!
  Jeg drømmer om å kjøre rundt i Italia med kjæresten og se små byer med trange smug der det henger blomster og klesvask fra balkongene. Stoppe ved havet og bade, spise pasta og drikke vin om kveldene.
  Men det blir ikke noe utenlandsferie på oss; sommeren skal tilbringes i vår lille røde seilbåt! Å sitte på en holme i skjærgården om kvelden, koke blåsjellsuppe over bål og se på stjernene blir veldig fint.

 • http://Www.rethinkdesign.se Linda

  Å, jag drömmer om en resa till USA och hamptons. I gammal bil, tidstypiska kläder, givetvis laddad med picknick, massa vänner, värme & solsken!

 • http://lottaspace.blogspot.com Lotta

  Åh, den vill jag vinna!
  Just nu drömmer jag om nästa resa jag ska göra med min man. Vi ska åka till Prag i juni! Jag ser fram emot att besöka små vintagebutiker, strosa på gamla gator och äta och dricka gott. Bara han och jag.
  Lotta

 • Susanne

  Jag vill resa till Frankrike och lära mig franska. Skulle gärna vilja se den franska landsbygden och lära känna många intressanta människor.

 • anita

  Portugal! Gammal dröm som blev aldig verlighet. Kanske i år…

 • Caijsa

  Min drömresa just nu, är till 100% England!
  Tänk dig att köra längs landsvägarna med bilrutan nere och bara njuta av utsikten. Att njuta av stunden.
  Jag skulle strosa runt och leta upp så många vintage och antik affärer eller loppisar. När mina fötter hade börjat protestera, hade mitt nästa mål vara, det där mysiga café:et runt hörnan med antika möbler. Ta vackra, tidresande bilder.
  Jag skulle resa in i min egen lilla värld och tid, utan att någon eller något skulle få mig att må dåligt.

 • http://selmasgata.blogspot.se/ På Selmas gata-inredning, DIY

  Jag har bott på Nya Zeeland och rest till New York. Jag har badat i Indiska oceanen och festat på kos. Nu drömmer jag allra mest om någonting helt annorlunda och för mig väldigt exotiskt; jag önskar att jag någon gång ska få besöka Norrland och se renarna röra sig i sin “rätta miljö”…:)

 • http://retrolover.blogg.se Johanna Retrolover

  Jag drömmer just nu om en resa till Australien! Att få se down under, spatsera runt i femtiotalsklänningar på stranden, tatuera mig hos Lauren Winzer i Melbourne, hälsa på en känguru och dyka bland korallreven. Drömmen!

 • http://sagasbibliotek.blogspot.com Saga

  Jag drömmer, som alltid sedan början av 1980-talet, om att åka till Japan. Än så länge har jag fått nöja mig med filmer, böcker och urklipp, Yasuragi och teceremoni på Etnografiska muséet men någon gång, så. Jag vill ha känslan av hur tusentals år av historia och modernaste samtid samsas i tillvaron, den överdrivna strukturen tilltalar min OCD-sida och så tycker jag om estetiken och omsorgen om detaljerna.

 • http://oksenda.wordpress.com Jojjo

  Min absoluta drömresa just nu är att åka på en roadtrip från Californien till New York i en Mustang Shelby från 60-talet!

 • Kristin

  Eftersom jag älskar mat – laga och äta – så har jag och min kille pratat om att nästa resa nog får gå till Italien. Jag tänker mig att vi hyr en lägenhet nånstans, med kök, så vi kan gå på matmarknader och ta hem härliga råvaror att laga middag på. Men också hyra en bil, åka runt på den italienska landsbygden, besöka vingårdar och små guldkorn till restauranger, åh jag vill åka bums!

 • Erika

  Jag skulle vilja resa bortom tid och rum, närmare bestämt till tidigt 40-tal. Springa gator upp och ner, in i varje butik och komma ut i den härliga sommarsolen med händerna fulla av fina hattaskar, presentaskar/påsar som är fyllda med fina saker, hattar, kläder, assecoarer. Packa min fina pontiac (som alltså är från tidigt 40-tal men som jag dock inte har, än)…

 • Catharina

  Jag drömmer om att sätta tänderna i det stora äpplet och vandra hela Manhattan upp och ned. Vill insupa dess själ och bli förälskad (som så många andra tycks ha blivit i den där stan). Jag skulle teckna, skriva, dansa och drömma vidare för allt jag är värd:)

 • Johanna P

  Åh! Vem drömmer inte om att möta våren i Paris just nu? En vinlunch i vårsolen på Café St Regis följt av en promenad i parken vid Louvren som senare på kvällen avslutas med en romantisk middag i någon av stadens franska bistros.. Mon voyage de rêve!

 • http://riikka.se/rumforlivet Riikka

  Min drömresa handlar mindre om en viss plats än det handlar om en upplevelse; det handlar mindre om storleken på en stad eller mängden solsken och mer om historia, sammanhang och dynamik. Min drömresa tar mig till en plats vars karta utgörs av mentala landmärken, stråk och områden som i sin tur utgörs av förväntningar och erfarenheter. Min drömresa kan ta mig till flera olika platser – städer, länder eller världsdelar – men ofta är det intressen och sinnelag som styr skeppet mot nästa destination.

 • http://queenofkammebornia.se Queen of Kammebornia

  Jag drömmer om att åka till Italien med min älskling och vi ska äta solmogna tomater som smakar sommar och dricka vin och lyssna på vågbrus och vakna i ett stenhus i Toscana där morgonvinden kommer in genom fönstret och smeker oss och sen ska vi bara vara. Där. Tillsammans.

 • https://vimeo.com/user5455059 Nicolina

  Min dröm resa, är att få uppleva sagornas värld i Florida på Disney world.
  Att ännu mer få ta fram barnet i mig och uppleva Disneys värld som jag så ofta besöker i filmerna & mitt samlande av Disney figurer. Men tills jag når ditt skulle jag vilja anordna en liten fest med temat gamla Disney klassiker.

  / Nicolina

 • http://areclothesmodern.blogspot.com Arianna

  Just nu drömmer jag om midsommar i Gulleråsen, att leka runt familjens 1800-tals sommarstuga i vintageklänningar med folkdräkt, tårtor, och bastun!

 • http://blogg.dt.se/tantruth Hanna – Tant Ruth

  Andäktigt vill jag promenera i Prags snirkliga gränder, beundra arkitektur och hantverk knypplade av en gummas händer. Snirkliga byggnader och svunnen kultur, en dos förälskelse i kärlekens stad om jag har tur. I handskar och hatt stå och beundra, all skönhet från svunna århundra’.

 • Sigrid

  Åh!
  Jag skulle vilja åka till Island, nununu!
  Island med glaciärer och hästar, huvudstad där kulturen frodas i form, färg och musik; operahus och kyrkor på vischan, inte ett träd så långt ögat kan nå och världens vackraste språk. Dit vill jag åka och klä mig i tjocka ylletröjor med hästmönster, leriga läderkängor och rejäla flanellskjortor.

  Puss!

 • Pingback: Vinn boken Vintageparty! | Emmas Vintage

 • http://Www.majali.webblogg.se Maja

  Jag drömmer om en resa till ett vackert varmt land där jag kan tina upp min stressade själ. Jag drömmer om att få köra mer tårna i sanden och att känna solen värma mina ben. Jag drömmer om turkosa hav och underbart god mat!

 • http://fredrikapavinden.blogg.se Fredrikapåvinden

  Åh jag drömmer om ett solvarmt Frankrike! Där ska jag traska omkring i lugn och ro, kika i second-hand affärer, äta glass och leta tyger på stora marknader. Det skulle räcka gott och väl för min del!

 • http://missfitforfight.shapemeup.se Lovisa

  Just nu drömmer jag om en resa till San Fracisco. Jag har aldrig varit jättepepp på att resa till just USA, men San Francisco ligger mig av någon anledning varmt om hjärtat. Kanske beror det på den vackra låten med samma namn som staden där man uppmuntras att ha blommor i håret om man åker dit. Eller kanske beror det på den otroligt mysiga radiokanalen KYA 1260 – San Francisco med “Golden Gate Great Oldies”. Det kan även vara så att jag drömmer om just San Francisco för att kunna få uppleva världens krokigaste gata (Lombard Street), de vackra hängbroarna, de branta backarna och de gamla fina spårvagnarna på riktigt. I ärlighetens namn så har jag hundra andra anledningar, men jag tror att om jag skriver alla så kommer du inte orka läsa hela texten :)

 • maria

  åh jag vill göra den där klassiska parisresan där en dricker vin på en fin uteservering varje kväll, spatserar runt i montmartre och tittar på eiffeltornet när det glittrar om kvällen. köper kex och ostar och bubbel i någon liten butik och sätter sig i trappan framför sacré-cœur eller kanske i en park, en har semester och inga problem så det spelar ingen roll. köpa bakverk på laudrée och tänka att nu är det allt bra.

 • mia

  London. Över två år sedan jag var i min absoluta favoritstad så jag MÅSTE dit. Snart – helst idag :)

 • Felicia Hogan

  Jag drömmer om att åka till Japan! Jag vill strosa runt bland körsbärsträden, äta så mycket sushi att jag aldrig kommer vilja äta det mer och få ta del av ett samhälle som verkar så likt vårt på många sätt men samtidigt totalt annorlunda. Jag vill uppleva kulturen och åka supersnabba magnettåg!

 • http://frustiernspetz.blogspot.se Charlotte

  Min drömresa just nu är att få åka till vackra Italien och strosa runt på gator och torg, äta god mat, njuta av solen och det fina landskapet!!

 • Julia Flyrin

  Jag drömmer om stränder vitare än Andreas Carlssons blekta tandrad, sand som bränns mot mina fötter (fast det är okej eftersom att mina fotsulor har varit instängda i vinterkängor i ungefär 4 månader för länge), milkshakes med grädde, bär och alldeles för mycket sås och långa nätter som kantras av både dans och kramar. Det enda jag drömmer om är en resa som skall få mig att glömma allt om en vinter som har burit med sig alldeles för mycket ångest och oro. Jag drömmer om att bara få glömma det för en liten liten stund.

 • Anna

  Min absoluta drömsemester just nu går till Grekland. Tanken på att gå bland de vackra vita stenhusen, äta ceasarsallad och bada tills kroppen blir ett russin gör mig glad.

 • http://kottegron.blogspot.com anni

  Sedan i höstas drömmar jag om den 17:e juni då jag och 6 vänner kommer sätta oss på ett plan och flyga över Atlanten till USA. Vi landar i Seattle och hyr sedan en bil för att i två veckor resa runt och besöka bland annat Portland, San Francisco, Yosemite, Las Vegas och Grand Canyon. Resan avslutas sedan med ett par dagar i New York. Kan fortfarande inte förstå att det verkligen ska hända på riktigt! Det jag kanske allra mest ser fram emot är att få se riktiga redwoodträd och att testa hundra sorters vegansk glass.

 • http://finafrun.se Fina Frun

  En sömnig piña colada i hängmattan på den gyllengula stranden, gungandes med en bok på magen. Tills solen doppar tårna i Atlanten och myllret på Tavernorna lockar med flamenco. Då tar jag kärleken i handen och kuttrar hela natten…

 • http://www.toft-toft.blogspot.com Anne

  Ønskerejse: At tage til Lindy hop dance camp i Herräng i 2 uger og derefter rejse i bil ned gennem Sverige og besøge alle de loppemarkeder og antikbutikker jeg kommer forbi undervejs til Danmark. Jeg gjorde det for at par år siden, og det var simpelthen bedste sommerferietur nogensinde!

 • Emma Månsson

  DrÖmmens resa går till Kalifornien i ett tidigare sekel med paraplydrinkar, breda solhattar och lunch på närmaste hamburger hak. Med min man och våra fantastiska barn.

 • Helena Hansson Milstén

  Min dröm är att upptäcka Kuba och förhoppningsvis uppleva lite av charmen som verkar leva kvar från mitten av 1900-talet. Bo på ett mysigt hotell för att sedan ta sig in till Havanna och sitta på en uteservering i skuggan och se alla vackra 50-tals bilar passera. Att bara njuta av att vara just där och strosa omkring på städernas gamla gator och insupa atmosfären från förr.

 • http://retroolivia.com Olivia

  Åh, fin tävling. Det är ju lika bra att jag är med i den här också då. Den andra gick ju så bra! :)

  Jag drömmer om en bilsemester till genom Europa med siktet på Österrike och Tyskland. Det skulle bli en resa med vandringar i vackra alpmiljöer, svalkande öl från små lokala bryggerier och intressanta miljöer att besöka. Vi skulle göra en rundtur till så många platser som berör andra världskriget så möjligt, med kronan på verket, Kehlsteinhaus-Örnnästet som avslutning.

  / Olivia

 • Johanna

  Jag drömmer om att åka Transsibiriska, sitta på ett tåg och se landskapen förändras. Hoppa av i mongoliet och rida ut på stäpperna. Gud så kul och spännande det hade varit!

 • Jasse

  I sommar ska jag och min älskling tågluffa i Europa och det känns ju alltid som att nästa resan är drömresan <3. Vi ska börja med 4 heldagar i Paris, sedan ner till Nice och Monaco där det ska badas, kändisspanas och ätas glass, åka tåg genom Schweiz bergstoppar med stopp för övernattning på hög höjd och ost + choklad. Avsluta ska vi göra i sagoslottet Neuschwanstein i Bayerska Tyskland. Länk här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Neuschwanstein

  Längtar så jag riktigt spricker <3

 • Emma

  Åh, vart vill jag åka? Vart som helst och ingenstans. Trivs ju där jag är, även om nya miljöer, smaker och upplevelser stimulerar och skänker energi. Köpenhamn skulle sitta fint nu till våren!

 • Lotta

  I would love to visit Buenos Aires, Argentina! I would spend the day exploring the colorful, winding streets and people watching in the open plazas. I would do some window shopping, then stop to sample the thick, bittersweet drinking chocolate at a local cafe. In the evening, I would learn to tango (Argentina is the birthplace of the tango!), before dining late into the evening.

 • Marita

  Jeg vil reise overalt i hele verden, men det som hadde vært den aller beste ferien ville vært å reise tilbake til Malaysia sammen med familien. Vi bodde der fra jeg var 9 til jeg var 12. Det er nå 14 år siden og det er så mye som har forandret seg og så mye jeg har glemt. I drømmeferien min ville vi reist tilbake til alle de stedene vi allerede har vært og reist til alle de stedene vi skulle ønske at vi hadde sett. Forhåpentligvis går drømmen i oppfyllelse neste sommer.

 • http://www.ydochdy.blogg.se Karin Törnquist

  Jag kom nyss hem från min drömresa: två veckor i ett körsbärsblommigt Japan. Så därför har jag nu en lite mer hemnära drömresa till sommaren, kanske en cykelsemester i Uppland. Jag har nyligen flyttat till Uppsala, vore kul att upptäcka sin nya hembygd lite också.

 • Gabriella

  En flört med Florens vore väl härligt! Ett vårigt Italien med underbara middagar, kvällspromenader och otaliga glassar i solens värmande strålar! Det vore något allt!

 • malin

  Igår blev det bestämt att jag o min älskade ska cykla runt på Gotland i sommar. Ska bli så jäkla fint! Längtar, längtar, längtar….

 • Emma

  Min drömresa just nu är att åka till Kina för att volontärjobba med pandor! Jag har alltid gillat pandorna som ser ut som stora krambjörnar och en stor dröm för mig är att träffa dem och kunna vara nära dem. Jag har läst om personer som har gjort sådana här resor och sett kort och det verkar bara så mysigt! Det är säker mycket jobb men det lönar sig tusen gånger om! Det är ju självklart också kul att uppleva en så speciell kultur som det finns i Kina, man slår två flugor i en smäll helt enkelt. Hoppas jag kan uppfylla denna dröm någon gång i framtiden :)

 • http://harnite.blogg.se Sarah – Har ni te?

  Har alltid drömt om en tågluff genom Europa, sitta på ett tåg, spana ut genom fönstret, se massa städer och byar också, uppleva mycket. Vet inte varför just en tågluff lockar, men kanske för att det nog ändå är smulan otypiskt bekvämlighetsälskande jag. Ta ut svängarna lite, lite.

 • http://www.adelinnesmedberg.blogspot.se Adelinne

  Jag drömmer om gröngröngröna slätter i Skottland, om berg och klara vatten. Om gamla slott där man kan andas in berättelser. Om att lyssna på gnällig säckpipa och att lära mig knasig dialekt.

 • Sofia

  Allra helst skulle jag vilja göra en tidsresa till 1950-talet och få uppleva Sverige (och Finland) som det var när mina föräldrar var barn. Annars är det England jag drömmer om, anglofil som jag är! Tänk att få strosa i en pittoresk liten by på engelska landsbygden och kanske få en skymt av miss Marple som beskär rosenbuskarna i trädgården…

 • Albertin

  En dröm som länge har legat och grott i mitt sinne är Wien. Att bara få strosa runt i en storstad, med vacker arkitektur, kultur och kanske ta ett glas riesling… Annars så är sommarklassikern Småland-Öland i ljusblå folkvangsbuss aldrig fel! Tack för en fin blogg!

 • Lina Nilsson

  Jag drömmer om att resa till Irland. Att stå vid branta stup och känna vinden i håret och beskåda havets krafter nedanför. Och dricka öl på irländska pubar förstås!

 • Cissi

  Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris. På Gare du nord skulle min saknade vän möta upp. Sen skulle vi göra Paris gator farliga i sommarnatten och alla franska pojkar skulle få akta sig.

 • Therese

  Åh, jag längtar till Rom! Kullerstenar, vespor, gelato, konst, vin och uppvärmd asfalt. Fint det.

 • Tone Brorsson

  Min drömresa är att åka till Ryssland. Jag vill se Moskva och Sankt Petersburg och Sibirien. Jag är Rysslandsfanatiker av rang, älskar den ryska litteraturen, den ryska historien och det ryska språket. Det allra mäktigaste hade varit att få åka en Dostojevskijrunda i Sankt Petersburg, eftersom han är min favoritförfattare och jag har varit förälskad i hans litterära universum sedan jag första gången plockade upp Brott och straff.

 • Hannah H.

  Min drømmeferie er å kjøre bil igjennom Frankrike. Jeg er ikke så interessert i de store byene, men det er de små landsbyene som ligger mitt hjerte nærmest. Der kan jeg nyte frisk luft, gamle bygninger og autentisk fransk mat på små resturanter.

 • Åsa

  Som obotlig romantiker och nostalgist så skulle jag vilja resa till Prince Edwards Island där Anne på Grönkulla utspelar sig. En riktig barndomsdröm…

 • http://www.milkchocolateandcookies.blogg.se Mikaela

  Just nu ligger Portland i Oregon, USA högst på min lista. Att vandra i bergen, parker och lummiga skogar samt hälsa på en vän jag inte sett på länge. Som dessutom gillar vintage och skulle kunna tipsa om roliga butiker! :D

  Nu håller jag tummarna hårt!
  Trevlig helg!

 • http://dalkullastories.blogspot.com Dalkullan

  Just nu är min drömresa den jag och min man ska åka på i maj! Vi ska åka till London tillsammans på bröllop – första semestern utomlands på 3 år – lyxen att vara med varandra och stänga av telefoner och mail och bara umgås i Hyde Park, på mysiga pubar och över långa luncher!

 • Nea

  Jag skulle så gärna vilja resa till Prince Edward Island.
  Uppleva Grönkulla, som förvandlade hela min tonårsperiod. Kafferep med skvaller, puffärmar, hattar, blommiga kaffekoppar och jag skulle ta med mig min alldeles egna Gilbert :)