Vintageexpert i Nyhetsmorgon

S%C3%A5%20fyndar%20du%20second%20hand%20och%20vintage

Såhär blev morgonens inhopp som vintageexpert i Nyhetsmorgon. Jag känner mig ganska nöjd faktiskt! Många tack till Brittis som lånade ut sin bästa festoutfit, samt den fina, gröna vårkappan. Om någon tyckte att just den var extra fin så är den faktiskt till salu! Kommentera för vidare information. Tjing!

In english: This is how my “vintage expert debut” went this morning in swedish tv! I’m pretty happy with the result actually. Thanks to Britta who lended me the glam party outfit and the lovely green spring coat (which is in fact for sale. comment if you’re interested!)

 • http://projektlantliv.blogg.se Jenny Daun

  Underbar att se på & underbara tips!
  Hoppas att få dig mer på tv :)

  • miriam

   Åh tack! Det hoppas jag också…haha.

 • http://kerstinlofgren.blogspot.se Kerstin

  Tack ! Inspirerande! Jätteroligt att titta på. Roligt också att du nämner butiker som ligger på andra ställen än Stockholm.

  • miriam

   Tack!
   Ställen utanför Stockholm är ganska givet för mig, eftersom jag själv inte kommer härifrån. Roligt att du också uppskattade det!

 • Sarah Ulrike

  Dear Miriam,
  you really made a great appearance on TV! I really enjoyed watching the clip :)
  I wish you lots of luck for your future working plans in 2013!
  Also I am very interested in the green coat of Britta. What size is it?
  Love
  Sarah (instagram @sarahulrike from the Black Forest)

  • miriam

   Thank you so much Sarah! I’m really flattered so many of you followers outside Sweden watched as well, even if you couldn’t understand a word… Thanks for your kind words about the coming year as well, I really appreciate it!
   Unfortunately my friend Sandra was quick about the coat, and came to pick it up last night. :( But, she wasn’t completely sure about it, so I told her to contact you if she changed her mind.
   I’m sure you’ll find another great coat to wear anyway, you seem to have a great style sense!

 • Naomi

  Bra jobbat! Älskar Tidens Melodi, köpte från dem när de var på little vintage lover fair. En helt fantastiskt vacker 40-tals kappa i vinrött med klädda knappar svängig kjol för det facila priset av 800 kronor. Vintage när det är som bäst!

 • http://www.afiori.com Maria-Thérèse

  Fint och proffsigt!! (Mest av dig..!)

 • sak

  Hej raring,

  Det var ett jättebra inslag! :)
  Jag är hemskt intresserad av kappan – vet du vad det är för storlek? Britta får gärna messa mig storlek och pris (jag har inte hennes nummer tydligen :/).

  Kramkram!
  /Sandra

 • Patricia

  I have no idea what you were saying but you looked beautiful saying it!

  • miriam

   Oh thank you!!

 • Hanna

  Å vilket fint inslag! Du var väldigt proffsig. Undrar varför han mannen tjatade om pris så mycket.. Såg en intervju med dig för några år sedan när du var nominerad till något bloggpris (minns inte vilket), har för mig att du hade mer dialekt då. Är det så eller är det bara inbillning?

  • miriam

   Tack så himla mycket!! Att jag låter “proffsig” i rutan är ju en komplimang av rang… :D
   Angående min dialekt så kommer den och går lite som den vill. Jag kan inte kontrollera själv, tyvärr. Jag önskar att jag kunde prata mitt bredaste härnösandsmål hela tiden, men det går inte när jag pratar med andra som inte har den dialekten. Jag blir lite som en kameleont och börjar härma deras istället…haha. Men mina vänner säger iallafall att jag pratar mycket mer när jag precis hälsat på min familj och släkt, så jag får väl göra det lite oftare helt enkelt ;)

 • Lina

  Miriam, min duva. Det här inslaget (minus Cafégrejjen, vad hände där?! Hihi) gjorde min dag!!! Bra tips, inte det minsta högtravande utan snarare inspirerande!. Imponeras över din lugna och sakliga framtoning. Därtill är du ju en snyggböna av rang! Brittas blus är jättetjusig och jag är klart intresserad av den kan du hälsa, eller, det kan jag ju själv med :-)

  Stor kram min duva, mera du i rutan tack!

  • miriam

   Lina, min Lina! Din kommentar gjorde stunden här, kan jag säga. Jag är nöjd själv med mitt framträdande, men det är ju skönt att höra det från andra också, så man inte fått helt storhetsvansinne, hehe (men jag håller med dig om cafégrejen, jag fattade ingenting där).
   Jag tror att Britta redan sagt att det var kappan som var till salu och inte blusen, eller hur? Om blusen varit till salu hade jag redan lagt vantarna på den…haha. Vi får ses snart, tycker jag! Puss och kram

 • http://blogg.camillashem.se Camilla G

  Vilken inspirerande människa du är! Har inte följt din blogg särskilt länge, men dagligen är jag här och läser. Hoppas man får se mer av dig i tv. Kul att få se och höra dig live!

  • miriam

   Vad roligt! Och tack så mycket!
   Jag hoppas också på fler gånger…haha.

 • http://razzledazzlerosevintage.blogspot.com Jacinta

  You’re adorable! You looked lovely and your hair is fabulous. xx
  (jacintaloves – instagram)

  • miriam

   Thank you so much!!

 • http://vixen-vintage.com solanah

  Oh goodness, you look adorable! I didn’t understand a word, but it looked like it went well, congrats!

  xoxo

  • miriam

   Oh thank you!! I’m flattered you even watched it, since it is in swedish…but I’m glad you did! :)

 • Em

  Proffsig insats! Och lika snygg i håret som… alltid!

  • miriam

   Åh tack!! Jag kan erkänna att håret var väldigt improviserat; jag skulle egentligen ha duschat och lagt håret kvällen innan, men det hade aldrig torkat i tid. Så, jag borstade ut de lockar som fanns kvar, förstärkte vågorna fram med hårnålar och klämmor, gick och la mig och hoppades på det bästa. På morgonen tog jag ur klämmorna, gömde en slinga som blivit helt rak bakom örat och satte på baskern för att dölja den smutsiga delen vid benan. Funkade på tv iallafall! Haha.

 • http://emmasvintage.se emma sundh

  Du var superskärpt! Satt som klistrad. Heja!

  • miriam

   Tack tack! Roligt att höra från dig :)

 • Emelie

  Åh, du är så JÄVLA BRA!!!

  • miriam

   Alltså oj oj oj, TACK!!

 • Maja

  Det var så fint og du så meget smuk ud;)

 • http://leopardandlipstick.blogspot.co.uk/ Hannah

  Your skirt and beret are gorgeous. Well done too, you did a fabulous job xxx

  • miriam

   Oh thank you so much! I feel now that the blouse was a little too pale through the screen, so I’m really glad I picked that blue beret and skirt to go with it :)

 • Anna

  Du var så himla duktig och gullig! Bra!!

  • miriam

   Oj, tack så mycket!

 • Linnea

  Hej! Du var ju imponerande säker och naturlig inför kameran! Jätteroligt att se att min gamla blus har kommit till användning (som jag hitta i fem kronors lådan på St Erikshjälpen) Lycka till med allt Miriam!
  /Linnea

  • miriam

   Åh hej! Och tack! Alltså du ska bara veta vad jag har använt den där blusen…helt otroligt att du hittade den i en femkronorslåda! Jag är evigt tacksam.
   Kram Miriam

 • Ida Nordung

  Coolt! Jag håller med föregående talare, du ba äger rutan på ett opretentiöst Miriamanér!

  • miriam

   Åh! Det träffar alltid lite mer när det kommer från dig. Väldigt glad för epitetet “opretentiöst miriamanér”. Tack!

 • http://victoryrollsandroses.blogspot.com Eleanor Kay

  You look so lovely here! And the outfits you put together are wonderful, I want everything on the mannequins haha! I couldn’t understand anything, but was still interesting to watch. :)

  • miriam

   Oh wow, thank you!
   Only one of the outfits belong to me; both the skirt + beaded blouse and the lovely coat belongs to my friend and roomie, Britta. I’m happy she borrowed it to me for the occasion, but I wish they lived in my closet as well :D haha