Finfolk och lyxlunch

En ledig fredag, vad man kan hitta på då?
Jo, man kan passa på att bjuda in sin syster på lunch! Min finfina och supercoola syster Sara går på Kungliga Musikhögskolan här i Stockholm, vilket bara råkar ligga några kvarter från där jag bor. Eftersom det var längesen vi sågs bjöd jag in’na på lunch och det var så trevligt!

Jag svängde ihop en soppa på gröna ärtor, spenat och brysselkål som jag sen mixade och smakade av med grädde, buljong och lite salt. Till det stekte jag gul lök, vitlök och mer brysselkål i lite olja och lönnsirap, samt några skivor bacon. Det blev en riktig hit, faktiskt!

Till efterrätt lyxade jag till det ordentligt och köpte två bakelser som vi delade på. Är det fredag med finbesök så är det! Den ljusa bakelsen var godast, med flädermousse och mördegsbotten.

Ha en trevlig helg nu hörrni!

Tjing,
Miriam

In english: My sister came over to have lunch with me today. It was so nice!
I quickly made a soup of green peas, spinach and brussel sprouts, that I first boiled with a vegetable stock cube and then blended into a smooth purée. I tasted it off with cream and some salt, and served with maple syrup caramelized onions, garlic and brussel sprouts, plus a few slices of bacon. It turned out really good actually!
For dessert I bought two luxurious pastries that we shared. If it is friday, it’s friday!