Fint från Finland

20140204-171246.jpg

Här om veckan kom typ det finaste paketet någonsin ner i min brevlåda. Helt oväntat, helt utan giltiga skäl såsom födelsedag eller julafton. Bara en present, för att jag skulle ha den. Jag hymlar inte med att jag älskar att få presenter, så ni kan ju tänka er hur glad jag blev! Speciellt när jag öppnar och det först kommer ut ett jättefint kort som det står “Miriam” på, sen ett litet rött paket, sen en fin brun ask och sen – VÄRLDENS finaste örhängen och brosch! Alltså, det är örhängen och en brosch i form av skyttlar (som man använder när man väver) med riktiga trådrullar i. Så otroligt fina! Jag som både älskar miniatyrer och roliga smycken blev ju helt till mig. Fantastisk present!

20140204-171254.jpg

Bakom den fina omtanken står Mirva från Finland, som jag träffade på Vintagemässan i april förra året. Hon var väldigt trevlig och en fantastisk stilikon; hon och hennes vän Jenni slog mig båda med häpnad med alla sina fina jumprar, kjolar, klänningar, kappor, skor, frisyrer och accesoarer! Just det där sistnämnda verkar de båda vara experter på; Jenni gör mängder av egna fina halsband och armband på Rosie the Crafter och Mirva matchar alltid väldigt snyggt, vilket inte alltid är det lättaste. Kolla bara bilder här nedanför; så snygga gula örhängen till de gula ränderna i hennes jumper! Hon hade dessutom den goda smaken och det oerhört omtänksamma och gulliga sinnet att köpa setet med skyttlarna till mig som hon hittade på en antikmässa, just för att de påminde henne om mig och hon tyckte att jag skulle ha dem. Vad ska jag säga? Stort tack!!

mirva

Tjusiga Mirva.

In english: I got the nicest litte surprise gift last week; the most darling earring-and-broosch set in the shape of weaving shuttles! I can’t believe how gorgeous they are! I love miniatures and I love fun jewellery, so they’re just perfect; not to mention their perfect theme! The incredibly sweet and thoughtful package was sent by Mirva from Finland, who I met last april at the Vintage fair here in Stockholm. She and her friend Jenni had the most amazing style and we had a great time having coffee and pastries at Nybergs Konditori and Citykonditoriet between our vintage shopping raids. Mirva wrote she found this set at an antiques fair and immediately thought of me; I can’t thank her enough for buying them for me! Thank you!