Kväll på Cinemateket

20130829-200102.jpg

Jag vet att jag babblar en hel del om Cinemateket, men alltså, det är så bra!
Just nu står jag i kön för att köpa biljett till “Days of being wild” av Wong Kar-Wai från 1990. I lördags såg jag “In the mood for love” av samma regissör, som tydligen ingår i en trilogi tillsammans med den här, och en tredje vid namn “2046”. “In the mood for love” var vansinnigt bra – inte på det mest händelserika sättet – men på det detaljerade, sinnrika och otroligt vackra sättet. Den utspelar sig i Hongkong 1962 och är som “Mad Men” fast snyggare (Tony Leung vinner alla gånger mot Don Draper).
Innan den här filmen såg jag “Brief Encounter” från 1945 – också den en vansinnigt vacker och detaljerad film. Nu är jag snart framme vid kassan, återkommer med recension!
p.s på bilden syns min favvo Harriet Andersson och Ingrid Thulin d.s

In english; Standing in the line for “Days of being” by Wong Kar-Wai (1990) at the swedish film institute’s film club “Cinemateket”. I watched “In the mood for love” a few days ago so I’m thrilled to see this one, who’s supposed to be connected to it. Before this one tonight, I watched “Brief Encounter” from 1945 – also a very beautiful and detailed movie. I’ll write more later, I’m at the front now!